07

Visie

Over ons

Over ons


Ventraco sinds 1991

Ventraco is al bijna 25 jaar gespecialiseerd in het veredelen van, met name, minerale pigmenten.

Ons streven is nooit geweest om de grootste of de goedkoopste te zijn binnen ons vakgebied. Onze ‘drive’ is om kwalitatief hoogwaardige producten op de markt te brengen die onze klanten weten te waarderen.

Innovatief zijn is bij Ventraco dan ook een kernbegrip en bijna al onze pigmenten en additieven zijn in samenwerking met onze klanten tot stand gekomen.

Naast het veredelen van pigmenten is het inkleuren van asfalt voor Ventraco altijd een belangrijke activiteit geweest. Miljoenen tonnen gekleurd asfalt zijn in de loop der jaren door onze pigmenten ingekleurd.  En meer dan honderdduizend ton pigment hebben wij geleverd aan asfaltcentrales, betonfabrieken en diverse andere bedrijven en toepassingen (van kunstmest, vloeren tot coatings).  Maar allemaal bedrijven die kleur aan hun product wilden geven en vaak al vele jaren klant zijn bij ons bedrijf.  Onze ColorFalt pellets zijn inmiddels naar meer dan 30 landen geëxporteerd!

In de toekomst willen wij kleurasfalt op een hoger niveau brengen door het hele pakket aan grondstoffen en know-how als één geheel aan te bieden aan de markt. Wij denken dat gekleurd asfalt nog zeer ondergewaardeerd is in Europa en door landschapsarchitecten en overheidsinstanties steeds vaker zal worden voorgeschreven in de toekomst.

Daarnaast zullen wij nieuwe additieven en bindmiddelen voor de wegenbouw blijven ontwikkelen.