08

Nieuws

Nieuws

Nieuws

Nieuws

Nieuws

Nieuws

Nieuws


Overzicht

Geen stikstofprobleem bij aanleg fietspaden

Aanleg en verbreding fietspaden: een gouden kans in de stikstofcrisis! Uit berekeningen die zijn uitgevoerd met het officiële stikstofmodel AERIUS blijkt dat de aanleg van fietspaden slechts een minimale hoeveelheid stikstofemissies veroorzaakt. Hierdoor treedt in de meeste situaties geen extra depositie op, zelfs als de aanleg plaatsvindt in de buurt van een Natura 2000-gebied waar stikstofgevoelige soorten voorkomen.

Lees hier het onderzoek door economisch adviesbureau Ecorys en ingenieursbureau Movares.

Lees meer hierover

Onderzoek naar clear binder

Onlangs heeft TAUW in opdracht van Latexfalt en Ooms Producten een onderzoek uitgevoerd, waaruit blijkt dat het mogelijk is om op verantwoorde wijze een hoogwaardig warm mix kleurasfalt te produceren door gebruik te maken van een clear binder.

Lees meer hierover

Ventraco Innovation centre wint Duitse innovatieprijs

Ventraco Innovation Centre en Albr3cht Supply Concepts winnen de prestigieuze “Duitse innovatieprijs” met Instant Bitumen in de categorie B2B materialen en oppervlakken! 

Lees meer hierover

Uitbreiding kleuraanbod ColorFalt

Het valt niet te ontkennen: wij houden van kleur! We zijn dan ook enthousiast te kunnen aankondigen dat we ons standaard kleuraanbod van ColorFalt pellets hebben uitgebreid. Dit betekent dat we u vanaf nu een nog breder scala aan standaard kleuropties kunnen presenteren.

Lees meer hierover

Milieukosten- indicator (MKI)

Ventraco heeft de MKI-waarde laten bepalen voor onze ColorFalt V Rood pellet en Ferrotone Rood 410 AG (Low Dust) pigment. Een onafhankelijk- en gecertificeerd bureau heeft voor ons de resultaten vastgesteld middels het uitvoeren van de levenscyclusanalyse (LCA).

 

Benieuwd naar de resultaten? Neem contact met ons op en we sturen het u graag toe per mail!