02

ColorFalt

Kleurasfalt

Kleurasfalt

Ventraco is al jarenlang de vaste leverancier van grondstoffen voor diverse wegenbouwers en zijn gespecialiseerd in het kleuren van asfalt.
Wij leveren niet alleen poederpigment maar produceren ook onze eigen pigment pellets, bekend onder de naam ColorFalt®. Deze pellet wordt in Nederland geproduceerd en is een zeer hoogwaardig product om asfalt mee te kleuren.
ColorFalt® biedt veel voordelen ten opzichte van poederpigment.

ColorFalt Danish BlueColorFalt V WitColorFalt V RoodColorFalt V Groen

Asfalt is een schitterend product, en bijzonder geschikt voor inkleuren. Gekleurd asfalt is een duurzaam, flexibel en relatief goedkoop product dat een enorme toekomst voor zich heeft. Op deze mogelijkheden inspelend is Ventraco Chemie in 1991 opgestart.

Bij Ventraco Chemie kennen we de problemen bij de verwerking van poederpigment in asfaltcentrales: stof en rotzooi! Daarom heeft Ventraco een pigment pellet ontwikkeld die makkelijk toepasbaar is en specifiek ontwikkeld is voor de wegenbouw. .

Deze kleurpellet is onze eerste productinnovatie, en is in de markt geïntroduceerd onder de merknaam ColorFalt®. Inmiddels zijn er vele honderdduizenden tonnen gekleurd asfalt geproduceerd met ColorFalt klerupellets in Nederland, Europa en daar buiten.

ColorFalt V Rood® is de meest gebruikte kleur in de wegenbouw. Wij hebben ons echter ook toegelegd op de ontwikkeling van ColorFalt® Design kleuren. Het is ook mogelijk om asfalt te leveren in de kleuren blauw, groen, geel wit en terra cotta.
Daarnaast kunnen wij een kleurpellet ‘op maat’ leveren.

ColorFalt Design ColoursColorFalt W Blauw

Zo is het mogelijk geworden om asfalt in bijna elke kleur te produceren. Dit is met name interessant voor landschapsarchitecten, gemeenten, stedenbouwkundigen etc. Alle pellets die door Ventraco ontwikkeld worden, zijn gebaseerd op duurzame, lichtechte pigmenten die gemakkelijk (stofvrij!) te verwerken zijn door asfaltcentrales.

 

Levensyclusanalyse ColorFalt V Rood
Voor onze ColorFalt V Rood pellets hebben wij de levenscyclusanalyse laten uitvoeren voor o.a. de bepaling van de MKI-waarde. Bent u benieuwd naar de resultaten? Neem dan contact met ons op, wij delen de resultaten graag met u. 

Wij hebben expliciet gekozen voor de verwerking van Europese grondstoffen in de ColorFalt pellets en niet voor Chinese pigmenten. De reden hiervoor is dat Chinese pigmenten een zeer ongunstige LCA kennen. Deze waarden zijn extreem hoog (10x zo hoog) en daardoor economisch niet meer inzetbaar. Ga dus altijd na of de MKI-waarde daadwerkelijk is gebaseerd op Europese pigmenten.