03

Geschiedenis

Pigmenten

Pigmenten


Kleurbeton

Ventraco is sinds begin 1991 gespecialiseerd in het kleuren van beton en asfalt.
In de beginjaren was Ventraco een handelsbedrijf toegespitst op de distributie van minerale pigmenten van West-Europese producenten. Vele tienduizenden tonnen ijzeroxide pigment zijn via Ventraco bij asfaltmolens en betonwarenfabrikanten terechtgekomen.

In 1999 is Ventraco voor het eerst begonnen met de bewerking van poederpigmenten, met als doel deze beter voor de beton- en asfalttoepassing geschikt te maken. Inmiddels is productontwikkeling de ruggengraat van Ventraco geworden.
De komende jaren zal Ventraco zich nog meer toe gaan leggen op het realiseren van nieuwe, nog betere kleurproducten voor beton- en asfalttoepassingen. Onze productontwikkeling is met name gericht op duurzaamheid van kleur in het eindproduct en een makkelijke (stofvrije) dosering van het pigment.

Vanaf het begin heeft Ventraco zich onderscheiden in het klantspecifiek leveren van producten waarbij met name de flexibiliteit van de grote verscheidenheid aan verpakkingsmogelijkheden een belangrijk voordeel is gebleken.